Accéder directement au contenu Accéder directement à la navigation
Article dans une revue

Cardioprotective effects of omega 3 fatty acids: origin of the variability

Abstract : Since 40 years, it is known that omega-3 poly-unsaturated fatty acids (ω3 PUFAs) have cardioprotective effects. These include antiarrhythmic effects, improvements of autonomic function, endothelial function, platelet anti-aggregation and inflammatory properties, lowering blood pressure, plaque stabilization and reduced atherosclerosis. However, recently, conflicting results regarding the health benefits of ω3 PUFAs from seafood or ω3 PUFAs supplements have emerged. The aim of this review is to examine recent literature regarding health aspects of ω3 PUFAs intake from fish or supplements, and to discuss different arguments/reasons supporting these conflicting findings.
Type de document :
Article dans une revue
Liste complète des métadonnées

https://hal.umontpellier.fr/hal-01822215
Contributeur : Jean-Yves Le Guennec <>
Soumis le : vendredi 20 décembre 2019 - 13:45:57
Dernière modification le : mardi 26 mai 2020 - 03:41:00
Archivage à long terme le : : samedi 21 mars 2020 - 17:38:42

Fichier

2017 Roy et al., cardioprotect...
Fichiers produits par l'(les) auteur(s)

Identifiants

Collections

Citation

Jérôme Roy, Jean-Yves Le Guennec. Cardioprotective effects of omega 3 fatty acids: origin of the variability. Journal of Muscle Research and Cell Motility, Springer Verlag, 2017, 38 (1), pp.25 - 30. ⟨10.1007/s10974-016-9459-z⟩. ⟨hal-01822215⟩

Partager

Métriques

Consultations de la notice

106

Téléchargements de fichiers

119